כפר תיירות חדש בגליל
מערכת גלילון ש', 21/01/2012 - 9:58pm

החל תכנון כפר תיירות ביישוב כלנית
בישיבת עבודה שנערכה השבוע במשרדי החברה הממשלתית לתיירות בין ראש המועצה, עמית סופר למנכ"ל החמ"ת שי וינר ובהשתתפות צוותי העבודה השונים, סוכם על תחילת תכנון כפר התיירות ביישוב כלנית.
במסגרת הישיבה הוסבר לנוכחים על עקרונות התכנון של כפר התיירות והוחלט כי כבר בשנת 2012 יחלו עבודות התכנון על מנת שעוד השנה יצאו לביצוע.
במהלך הישיבה ביקש ראש המועצה כי תקציב כפר התיירות ליישוב כלנית לא יפחת מ 2,500,000 ₪, "מדובר ביישוב המונה כ – 38 משפחות המתבססות על ענף חדרי האירוח והצימרים בתיירות הכפרית, מעל ל – 100 צימרים קיימים ביישוב, ומאחר וזו פרנסתם העיקרית של התושבים, חייבת להיות השקעה מאסיבית בנושא".
עוד הוסיף ראש המועצה, "סכום זה המצטרף להשקעה הקודמת בפיתוח חזות היישוב שנאמדה ב 400,000 ₪ יחוללו שינוי משמעותי לחזות היישוב ולאופי התיירותי שלו".
ראש המועצה הודה להנהגת היישוב, חברי הוועד ונציג המליאה מטעם היישוב על שדחפו והיו שותפים למהלך הזה וכן לצוות המקצועי במועצה, מחלקת ההנדסה ומחלקת התיירות.
























