משקפת מגדרית או משקפת גזברית

מערכת גלילון ב', 30/01/2012 - 8:47pm

 

משקפת מגדרית או משקפת גזברית

 

מועצה אזורית הגליל העליון בוחנת שינוי סדר העדיפויות התקציבי מתוך ראייה מגדרית

 

נשות הגליל העליון מחפשות דרכים חדשות להוביל שינוי בנושא קידום נשים באזור. במסגרת החיפושים נפגשו השבוע עובדות מועצה ופעילות של המחלקה לקידום מעמד האישה במועצה עם מנהלת מרכז אדווה, ברברה סבירסקי ועסקו בנושא.

אחת המשתתפות, רוני האס מלישקביץ, מספרת כי "הפגישה עם סבירסקי היא למעשה יריית הפתיחה של תהליך שהמועצה שוקלת להיכנס אליו, שבו תבחן את התקציבים והפעולות דרך המשקפת המגדרית ולא רק דרך המשקפת הגזברית".

מנהלת המחלקה לקידום מעמד האישה במועצה, דפנה אברהמס, מסבירה: "אם אנחנו נייצר פעילויות לילדים ובני נוער, מבוגרים וזקנים, אחרי שנבדוק את הצרכים מבחינה מגדרית (בנות ונשים לעומת בנים וגברים) המועצה תוכל להתכוונן באופן הרבה יותר מדויק ומתאים הן מבחינת פעילות המחלקות השונות והן מבחינה תקציבית למה שבעצם נדרש בשטח. במפגש שהתקיים השבוע העלו המשתתפות את העובדה כי תהליך כגון זה שלקחה על עצמה המועצה, יוכל לשמש כמודל לארגונים רבים אחרים וגם לכל 29 הקיבוצים במועצה. כך שגם הם יוכלו לייעל את השירות לתושבים והתושבות בקרבם, אם ישכילו לאמץ את התפיסה החדשנית הבוחנת את הפעילות דרך המשקפיים המגדריות".

מכון אדווה הוא מכון לחקר החברה הישראלית ולקידום רעיון השוויון והצדק החברתי, ככזה הוא מלווה ארגונים וגופים שונים בתהליכי שינוי וכן מקיים מחקרים משווים על הנעשה בישראל לעומת העולם.

תמונת אצבע גלילון: 
הצגה בעמוד ראשי: 
רגיל