תנופה בניתוחי שחזור מפרקים במחלקה האורטופדית במרכז הרפואי זיו

המערכת ג', 20/12/2011 - 9:50pm

 

שני ניתוחים מורכבים להחלפה חוזרת של מפרקים, נערכו לאחרונה במחלקת האורטופדיה במרכז הרפואי זיו:

ניתוח אחד להחלפת מפרק ברך באמצעות משתל מיוחד והניתוח השני להחלפת מפרק ירך מזוהם כרוני על ידי תהליך מורכב של ניתוח דו שלבי עם שימוש במשתל ייחודי המפריש אנטיביוטיקה לניקוי זיהומים.

 

החלפות חוזרות של מפרקים הינם ניתוחים מורכבים מניתוחי החלפת מפרק ראשוניים. בניתוחים אלו יש לרוב חסר בעצם, צלקות וכמו כן נזקקים המנתחים למשתלים מורכבים. ניתוחים אלו מבוצעים בבתי חולים אשר הרופאים המנתחים הוכשרו לתחום ניתוחים אלו במיוחד ולאחרונה החלו להיות מבוצעים במחלקת האורטופדיה במרכז הרפואי זיו.

בנוסף, מצריכים ניתוחים מסוג זה הכנה מיוחדת וטיפול קפדני על ידי רופאי המחלקה להרדמה וטיפול נמרץ. ההכנה לניתוחים מתחילה טרם הניתוח, תוך הערכת מצבו של החולה על ידי רופא מרדים ותכנון שלב ההרדמה ובנוסף תכנון הניתוח על יד תוכנת מחשב חדשה אשר נרכשה לאחרונה לטובת המחלקה האורטופדית.

 

הניתוח הראשון נערך במטופל בן 57 שנזקק להחלפה חוזרת של מפרק ברך, לאחר שעבר לפני 18 שנים החלפה ראשונה של המפרק. עקב התרופפות המשתל הישן ומחסור גדול מאוד בעצם באזור המנותח נאלצו הרופאים להשתמש במשתל מיוחד אשר מחזיק את העצם בצורה יציבה ביותר ובנוסף בשתל עצם.

לצורך הניתוח המורכב השתמשו הרופאים המנתחים במספר רב של מגשי ציוד שונים כמו גם חלקים רפואיים מיוחדים, כאשר בניתוח שגרתי משתמשים הרופאים בכמות קטנה יותר של ציוד סטנדרטי.

הניתוח המורכב בוצע על ידי ד"ר דוד רותם, רופא בכיר במחלקה האורטופדית במרכז הרפואי זיו, בשיתוף פעולה עם פרופ' מיכאל סודרי, יו"ר המערך האורטופדי בבית החולים רמב"ם.

 

הניתוח השני, להחלפה חוזרת של מפרק ירך מזוהם כרוני, נערך במטופלת בת 58. הניתוח כלל שני שלבים, בשלב הראשון שנערך לפני מספר חודשים בוצע ניקיון יסודי של הרקמה הרכה והעצם המזוהמת באזור המנותח והושאר משתל מיוחד אשר משחרר אנטיביוטיקה לאזור מפרק הירך, על מנת לנקותו מזיהומים. בשלב השני, שנערך לאחרונה כאמור, הוסר משתל הזמני ובמקומו הוכנס מפרק ירך חדש תוך שימוש בשתל עצם מבנק עצמות.

 

ד"ר דוד רותם, רופא בכיר במחלקה האורטופדית במרכז הרפואי זיו, אשר הוביל את ביצוע הניתוחים אומר, כי התפתחות ושיפור הטיפול במצבים מורכבים של החלפות חוזרות של מפרקי ירך וברך במחלקת האורטופדיה במרכז הרפואי זיו הינה חשובה ביותר והטיפולים שניתנים כיום נמצאים בחזית הקידמה הטכנולוגית. "המחלקה האורטופדית שואפת להעניק לתושבי הצפון את השירות הטוב ביותר שניתן ושמה לה כמטרה להיות בחזית אחת עם המרכזים המובילים לאורטופדיה בארץ ובעולם ולאפשר לתושבי הצפון שירות בסטנדרטים הגבוהים ביותר המקובלים, עם הציוד והמכשור המתקדם שקיים כיום בשוק" אמר ד"ר רותם.

 

ד"ר אלכסנדר לרנר, מנהל מחלקת האורטופדיה במרכז הרפואי זיו אומר, כי שני הניתוחים שבוצעו לאחרונה הם שלב נוסף בהתקדמות הטיפול המודרני להחלפת מפרקים במחלקת האורטופדיה ובאים בהמשך לניתוחים מתקדמים שבוצעו בחודשים האחרונים, כגון ניתוח להחלפת מפרק ברך באמצעות ניווט טרום ניתוחי "רופאי מחלקת האורטופדיה מקפידים להתעדכן בכל שיטות הטיפול המתקדמות ביותר הקיימות בעולם ולהכיר את כל הציוד והמכשור הרפואי החדש הקיים. אנו עושים זאת על מנת להעניק למטופלים את הטיפול המקצועי הטוב ביותר שניתן" אומר ד"ר לרנר.

תמונת אצבע גלילון: 
הצגה בעמוד ראשי: 
רגיל