טעם טוב

טעם טוב
03/31/2012 - 23:10

 

 

2 מתכונים כשרים לפסח מבתים מיוחדים בעמק המעיינות

 

קובה לפסח

מתכון של שרה כהן, אמנית הבישול הכורדי העממי ממושב רחוב

 

המרכיבים:

בצק הקובה:

חצי ק"ג אורז

1/4 ק"ג חזה עוף טחון

מילוי לקובה:

1 ק"ג בשר טחון – בקר

3 בצלים גדולים

פלפל שחור גרוס

פפריקה מרוקאית מתוקה

כמון

מלח

מרק הקובה:

2 עגבניות גדולות אדומות

עלי סלרי

דלעת מתוקה

1 סלק אדום מגורד

מלח – לפי הטעם

רסק עגבניות – חצי קופסא

3 כפות שמן

 

אופן ההכנה :

בצק לקובה :

  1. משרים את האורז במים למשך שעה.

  2. מסננים את האורז וטוחנים בבלנדר עד שזה הופך לקמח

  3. מערבבים את קמח האורז עם עם העוף הטחון+ מלח + מים לפי הצורך עד להפיכה לעיסה דביקה ולא יבשה ( אם העיסה דלילה מידי אפשר להוסיף חופן של קמח מצות )

  4. לשים את הבצק עד להפיכתו לעיסה רכה.

 

מילוי לקובה :

  1. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן ומוסיפים לאחר הזהבה את הבשר הטחון.

  2. לאחר הזהבה מוסיפים תבלינים – מלח, פלפל גרוס, כמון, פפריקה אדומה לפי הטעם.

  3. מטגנים עד שהבשר עשוי טוב ומטוגן.

  4. מקררים את הבשר.

  5. מחלקים את עיסת הבצק לכדורים, יש להרטיב את יד מידי פעם כדי שהעיסה לא תתייבש.

  6. עושים גומה בכל כדור ממלאים בבשר הטחון וסוגרים את הכדור ומגלגלים.

  7. שמים את הכדורים על מגש עד להכנת המרק.

 

מרק לקובה:

  1. מגרדים בפומפייה את העגבניות לסיר. מוסיפים 3 כפות שמן ומלח לפי הטעם.

  2. מוסיפים לסיר עלי סלרי , דלעת , סלק אדום המגורד.

  3. אחר כך יש להוסיף מים רותחים לסיר – בערך 1.5 ליטר מים.

  4. יש להוסיף מלח ורסק ( חצי קופסא ) לפי הטעם לאחר רתיחת המרק.

  5. לאחר שהירקות בושלו במרק והמרק רותח יש להוסיף את כדורי הקובה לסיר.

  6. לאחר 3 דקות מנמיכים את האש ונותנים לקובה להתבשל על אש נמוכה בערך חצי שעה.

  7. למזוג וליהנות..

 

קניידלעך

מתכון של אורי מאיר צ'יזיק, יועץ תזונתי ומומחה להיסטוריה של התזונה

 

המרכיבים:
כוס מים חמימים
4 ביצים
1/2 1 כוסות קמח מצה מלאה
3 כפות שמן זית (או חמאה מומסת ומזוקקת)
1 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור

(קשה להשיג קמח מצה מלא מוכן, אך ניתן להכין לבד בקלות רבה על-ידי העברת שברי מצות מקמח מלא או כוסמין בבלנדר עד שהן הופכות לקמח)

אופן ההכנה:
מפרידים את החלבונים מהחלמונים
טורפים בקערה את כל המרכיבים חוץ מקמח המצה והחלבונים.
מוסיפים את קמח המצה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם חלק.
מקציפים מעט את החלבונים למרקם חצי קשה ומקפלים בעדינות לתוך התערובת. מכניסים את התערובת למקרר לשעה לפחות.
יוצרים כדורים ומשליכים למרק. הקניידלעך מוכנים כשהם צפים במרק. ניתן להוסיף לתערובת פטרוזיליה קצוצה או קצח לגיוון.