עוגת גבינה אפויה לפסח

עוגת גבינה אפויה לפסח
04/01/2012 - 21:37

 

עוגת גבינה אפויה לפסח

באדיבות תומר בני ישראלקונדיטור נוף גנוסר

 

מתכון זה מתפרסם לבקשתן של שתי נשים יקרות אתי שושן מעפולה, ושרה ועקנין מנצרת, שטעמו את העוגה בביקורן במלון נוף גנוסר וביקשו לקבל את המתכון, אך לא השאירו פרטים למשלוח.  

תומר בני ישראל, קונדיטור הבית ומיכל אמיר בן אשר, מנהלת האירועים החליטו לעשות מעשה והנה המתכון להן ולכל אוהבי עוגות הגבינה.

 

החומרים

שימו לב!  הכנת העוגה ב- 3 שלבים, לא נורא...אבל יוצא טעים, טעים

  1. 6 חלמונים + 1.5 כוס סוכר – להקציף יחד

  2. 300 ג' גבינת שמנת + 600 ג' גבינה לבנה 5%-9%  - לערבב יחד את הגבינות

  3. 2 גביעי  שמנת חמוצה, 4 כפות קורנפלור, 1/2 חבילת  פודינג אינסטנט וניל – לערבב יחד היטב ללא גושים +  1/3 מקל וניל.

  4.  6 חלבונים, כוס וחצי סוכר – להקציף לקצף קשה.

 

תהליך ההכנה:                  

  • להכין תחתית טורט פשוט או כל בסיס אחר.

  •  במיוחד לפסח תחתית מרנג וקוקוס – 4 חלבונים להקציף טוב עם 3/4 כוס סוכר. לאחר שהקצף קשה ויציב, לערבב  בתנועות קיפול עדינות 1 כוס קוקוס. לשמן תבנית, לישר את המרנג, ולאפות כ-10 דקות עד שיזהיב קלות.

  • לאחד את הגבינות, השמנת החמוצה  והאבקות,  לערבב אותם עם קצף החלמון. להמשיך ולערבב בעדינות, להוסיף את קצף החלבונים.

  • לצקת לתבנית, מותאם לתבנית גדול 24 או 26, גובה 6 , לשמן את התבנית ולצקת .

  • לאפות 10 דקות בחום של 200 מעלות

  • לאחר 10 דקות אפיה, להוריד ל-150 מעלות עוד כ-40 דקות אפיה.

  • לציפוי ניתן למרוח מעל שמנת חמוצה או גאנש שוקולד.

 

בהצלחה בתאבון ובאהבה מנוף גנוסר

 

בתמונה: עוגת הגבינה של תומר. (צילום: יח"צ נוף גנוסר)