מטעמי מדורה מיוחדים להכנה עם ילדים

מטעמי מדורה מיוחדים להכנה עם ילדים
05/05/2012 - 22:09

מיוחד לל"ג בעומר - מטעמי מדורה מיוחדים להכנה עם ילדים

 

מתכונים של יפתח צפריר, שף מסעדת "נופים" של כפר הנופש "נופי גונן"

 

לקראת ל"ג בעומר מציע שף מסעדת "נופים" של כפר הנופש "נופי גונן"- יפתח צפריר, לגוון את מתכוני המדורה המוכרים ולהכין עם הילדים מתכונים מקוריים ובלתי שגרתיים ולהפוך את מדורת ל"ג בעומר לחוויה שונה מהרגיל עם מטעמי המדורה המשודרגים:

 

סלט פירות חם מהמדורה- מכניסים לסיר פוייקה מבחר מפירות העונה חתוכים לקוביות/פלחים, מוסיפים דבש, פירות יבשים כמו: צימוקים, דבלים, משמש, שזיף ועוד. מניחים את הסיר במדורה למשך 15 דקות (מערבבים מידי פעם). מומלץ לפזר אגוזים, שוקולד ופירות יער ולהגיש בתוספת גלידת וניל.

 

לחם פוקצ'ה עם תוספות - מכינים עם הילדים מבעוד מועד את הבצק-

מתכון: קילו קמח, 3 כפות שמרים, 3 כפיות מלח, כף סוכר ו-3 כוסות מים פושרים- לשים, מתפיחים מתחת מגבת עד שמכפיל את גודלו. יוצרים עיגולים (100 גרם כל עיגול), פותחים אותם על מצע מקומח בעזרת מארוך או רק עם הידיים לצורה אליפטית, מניחים תוספות לפי הטעם- שמן זית, עשבי תיבול, בצל, פלפלים קלויים, פטריות, גבינות ועוד. מניחים על סאג' מעל המדורה עד שבצק מתחיל להשחים.

ניתן גם להכין פיצה באופן זה- למרוח על הבצק רוטב עגבניות או קטשופ, לפזר גבינה וזיתים.

 

לחם אינדיאני - מכינים עם הילדים בצק (כמו בצק פוקצ'ה) ומגלגלים את הבצק על מקל ארוך, אותו מחזיקים מעל המדורה.

את הבצק ניתן להצמיד למקל במספר אופנים: ככדור עגול, כנחש מגולגל על המקל וכו'.

מסובבים באיטיות את המקל עם הבצק מעל המדורה במשך 3-4 דקות ואוכלים.

 

תפוח אדמה ממולא כל טוב -  חוצים תפוח אדמה גדול לשניים, מרוקנים חלק מהליבה- בשני הצדדים, לצורה קעורה. שוברים פנימה ביצה (רצוי להשאירה כמו שהיא, אך אפשר גם לקשקש אותה).

ניתן להוסיף לביצה מרכיבים נוספים- כל אחד לפי טעמו כמו: גבינה צהובה, רוטב עגבניות, שום, בצל ועוד...

מצמידים (סוגרים) את שני צידי תפוח האדמה ועוטפים טוב טוב בנייר כסף.

זורקים למדורה את תפוח האדמה הממולא, כעבור שעה מוציאים ומתענגים על הטעם!

 

דרך נוספת- תפוח אדמה כמו שהוא, לשים על גחלי המדורה עטוף בניר כסף. בנתיים להכין תוספות שהילדים אוהבים- רוטב עגבניות וזיתים מבושלים יחד, שמנת עם גבינה צהובה ועוד. כשתפוחי האדמה  רכים, להוציא, לחצות אותם לחצי ולהניח את המילוי על כל צד, מומלץ חופן נאה של גבינה צהובה שניתכת מהחום. לאכול עם כפית או בלי.

כדאי להיזהר.. תפוח האדמה אוגר חום. לתת לו להתקרר לפני האכילה.

 

לקינוח

 

פונדו שוקולד עם מרשמלו צרוב על שיפוד- משפדים מרשמלו על קצה שיפוד ומכניסים למספר שניות לאש. מחממים על סאג' המדורה סיר קטן עם שמנת מתוקה ושוקולד (אם אין סאג', אפשרי גם להכין בבית ולהוציא לילדים למדורה) טובלים את השיפוד עם המרשמלו בסיר השוקולד המומס (עושים קצת "פו" כי זה חם..) ואוכלים!

 

תפוח עץ בקינמון

מרוקנים את ליבת תפוח עץ ועושים בו מין צינור חלול. את הצינור הזה ממלאים במילוי של דבש וקינמון, עוטפים בניר כסף ואופים באש עד שמתרכך.

 

בננה בשוקולד ומרשמלו

לוקחים בננה בקליפתה, עושים בה חתך ארוך וממלאים אותו בשוקולד למריחה ומרשמלו. עוטפים את הבננה בנייר כסף ואופים קצרות במדורה. לאחר מכן, פותחים בעדינות את נייר הכסף ומקלפים את הקליפה שנחרכה באש.